Online Gokkasten

Gokken online

 

Gokken online is al jaren immens populair onder Nederlanders. Van roulette en blackjack tot poker, gokkasten en wedden op sport. Volgens recent onderzoek hebben 800.000 Nederlanders wel eens een gokje online gewaagd en de verwachting is dat dit getal alleen maar blijft toenemen de komende jaren. Maar wat maakt online gokken zo populair en wat zijn de gevolgen hiervan. In dit artikel zullen we deze punten kort bespreken.

De aantrekkingskracht van online gokken

Gokken online heeft veel voordelen ten opzichte van live gokken. Gokken op internet kan namelijk op ieder moment van de dag en vanuit je eigen huis. Je bent niet gebonden aan openingstijden en je kunt al spelen binnen 2 minuten (nog sneller misschien wel). Daarnaast heb je online een ruim aanbod aan spellen die je kunt spelen en aanbieders waaruit je kunt kiezen. Zo heb je alleen al honderden online casino's, maar ook een groot aantal pokerrooms, bingorooms, krasloterijen, bookmakers, etc. Iedere aanbieder heeft aantrekkelijke promoties en er is bijna geen spel dat je online niet kunt spelen. Welk spel jouw voorkeur dus ook heeft, online kun je het waarschijnlijk spelen om echt geld.

Andere voordelen van online gokken zijn dat je het lekker anoniem kunt doen. Je speelt in je eentje en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. En door het grote gemak van spelen kun je het ook gemakkelijk even tussendoor doen. In je pauze een gokje wagen is online dus heel gemakkelijk. Ook een groot voordeel is dat jouw favoriete spel altijd beschikbaar is. Wachtrijen voor bijvoorbeeld een spel als roulette of blackjack zijn er niet. En die gokkast die je zo leuk vindt is altijd beschikbaar. Ook voor liefhebbers van poker zijn er geen wachttijden. Ieder moment van de dag starten er toernooien en plaatsen aan cashgame tafels zijn altijd beschikbaar. Hetzelfde geldt overige voor de meeste andere gok spellen.

Gratis gokken online is ook mogelijk

Hoewel je op het internet geschikte spellen kunt vinden voor iedere portemonnee, je kunt vrijwel ieder spel namelijk instellen van centen tot euro's, is ook een leuk voordeel van online gokken dat het ook gratis kan. Gratis gokken klinkt voor sommige mensen misschien saai, maar anderen hebben er geen problemen mee om te spelen zonder kans te maken op geld. Eigenlijk zijn dit de echte liefhebbers, want zelfs zonder de adrenaline van het spelen om echte euro's kunnen deze spelers genieten van het gokken. Of er hier trouwens echt gesproken kan worden van gokken is weer een ander verhaal. Als er namelijk geen geld op het spel staat is er misschien meer sprake van spelen.

Vrijwel alle spellen kun je gratis spelen. In de meeste gevallen hoef je voor het gratis spelen van online gok spellen ook geen account te registreren. Je kunt dus gewoon naar de website van een aanbieder van gok spelletjes gaan en op het spel van jouw keuze klikken. Vervolgens kun je meteen gratis gaan spelen.

Gokverslaving

De vele voordelen van online gokken brengen uiteraard ook nadelen met zich mee. Een groot nadeel is de kans op gokverslaving. Het gemak van online gokken en de anonimiteit hebben tot gevolg dat sommige mensen het gokken niet meer in de hand hebben. Ze spelen met geld dat ze niet kunnen missen en komen steeds dieper in de problemen. Het nadeel van online gokken is dat het moeilijk is om dit soort probleemgevallen op tijd te helpen. Vaak zit iemand al heel diep in de problemen voor er hulp wordt gezocht. Het is een belangrijk punt op de agenda van de overheid om gokverslaving te voorkomen. Hoe ze dit precies aan gaan pakken is echter nog onduidelijk.