Nederlandse gokkasten

Zoeken in Google naar "gokkasten" en je kreeg vaak verwijzingen naar websites met de typisch Nederlandse gokkasten in de online variant. Denk aan gokkasten als de Random Runner, Club 2000, Mad Timer en vele andere. Helaas is het nu een stuk moeilijker om die te spelen en dat heeft meerdere redenen. In de eerste plaats zijn er spelontwikkelaars geweest die online gokkasten maakten gebaseerd op o.a. de genoemde. Deze zijn noodgedwongen offline gehaald na div. rechtszaken aangespannen door de oorspronkelijke Nederlandse gokkast makers. Daarnaast is er een grote aanbieder (Simbat) die al vrij lang offline is gegaan n.a.v. de situatie in Nederland omtrent online kansspelen. De online kansspelen markt is namelijk nog steeds niet gelegaliseerd en het eerdere "gedoogbeleid" is veranderd naar een "prioriteitscriteria". Lang verhaal kort... onderstaand vindt je een bescheiden selectie van online gokkasten die wel wat weg hebben van de typisch Nederlandse speelautomaten.


 • Twin Joker

  Twin Joker

  Twee gokkasten in één die ook afzonderlijk te spelen zijn. Het basis spel speel je per gokkast met 3 rollen, 3 rijen en 5 winlijnen. Het vervolg spel ook, maar dan kan je rekenen op mystery wins met twee Joker symbolen in beeld. Al met al een erg spannend spel.

  >> Speel Twin Joker

 • Jackpot 6000

  Jackpot 6000

  Een klassieke gokkast is Jackpot 6000 zeker te noemen. Ondanks dat die al lang bestaat, zijn er nog steeds dagelijks vele mensen die deze spelen. Dit komt vooral door het vervolg spel en de Jackpot van 6000 munten i.c.m. een aantrekkelijk gemiddeld uitbetaalpercentage.

  >> Speel Jackpot 6000

 • Club 2000 Deluxe

  Club 2000 Deluxe

  Typisch Nederlands, want de Club 2000 gokkast zag je vroeger in vele kroegen, snackbars e.d. staan. Deze "Club 2000 Deluxe" variant is op sommige vlakken net even anders, maar minstens zo leuk. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om 2 spellen tegelijk te spelen.

  >> Speel Club 2000

 • Multiplayer 4 Player

  Multiplayer 4 Player

  Bij de Multiplayer 4 Player gokkast kan je zelf kiezen met hoeveel rollen en winlijnen je wil spelen. Ga natuurlijk voor het maximale van 6 rollen en 20 winlijnen i.c.m. de Superbet. Je kan dan op de rollen 2, 3, 4 en 5 rekenen op wild symbolen voor een nog grotere win kans.

  >> Speel Multiplayer 4 Player

 • Random 2 Wild

  Random 2 Wild

  De Random 2 Wild speel je desgewenst met twee gokkasten tegelijk. Kies zeker voor een inzet van minimaal 10 om de 4e rol erbij te betrekken. Zodoende speel je niet met 5, maar met 10 winlijnen. Daarnaast bevat de 4e rol een mooie verzameling wild symbolen.

  >> Speel Random 2 Wild

Online gokkasten speelwijze

De echte Nederlandse fysieke gokkasten zijn qua speelwijze niet echt moeilijk te noemen. Het is een kwestie van geld inwerpen en de rollen te laten draaien. Gewonnen punten gaan eventueel vanzelf naar de club meter voor het bovenspel als je op de start button klikt. Je kan er trouwens ook vaak voor kiezen om "kop of munt" te spelen voor een kans op een verdubbeling van de winst. De online gokkasten speelwijze is wat dit alles betreft niet veel ingewikkelder, maar wel vaak leuker. In de eerste plaats kan je online vaak je inzet hoogte instellen. Dus niet alleen 10 of 20 cent per draai van de rollen, maar bijvoorbeeld minimaal 10 cent en maximaal 200 euro per draai.

Bij online gokkasten heb je vaak ook te maken met extra spel functies. Niet alleen een onder en een bovenspel, maar bijvoorbeeld ook bonus games. We doelen dan wel op de nieuwere spellen, want de oudere zijn vaak wel wat simpeler. Welke variant je ook kiest, je kan altijd eerst even de spelregels in het speelvenster zelf bekijken. Hier zie je een opsomming van alle spel functies (visueel ingesteld), de uitbetaal tabel en een overzicht van hoe de winlijnen over de rollen lopen.

Mobielvriendelijke gokkasten

De eerder genoemde online gokkasten die gebaseerd zijn op de typisch Nederlandse, zijn vrijwel allemaal in Flash geprogrammeerd. Als desktop speler betekend dit dat je in je browser kan speler, mits je beschikt over de Adobe Flashplayer. Geen probleem natuurlijk, want die software was standaard te noemen. Tegenwoordig wordt Flash niet meer gezien als 100% veilig en blokkeren de meeste browsers zelfs Flash (mits je zelf toestemming geeft). De reden is o.a. dat HTML5 de nieuwe standaard is geworden. Mobiele spelers konden sowieso moeilijk de betreffende gokkasten spelen, Flash en smartphones of tablets gaat niet zo goed samen. Je zou dan ook zeggen dat de spelontwikkelaars er alles aan doen om mobielvriendelijke gokkasten te ontwikkelen. Dit is zeker het geval bij de meer populaire video slots. Vrijwel alle game providers zijn bezig hun oude Flash games om te zetten in HTML5 en nieuwe worden sowieso in deze programmeertaal ontwikkeld. Helaas zijn er ook uitzonderingen, zoals Simbat die al dan niet tijdelijk offline is gegaan.

Casino

De zoektocht naar mobiel vriendelijke gokkasten is dan ook vrij lastig te noemen en dan vooral als je de geen wil spelen die wel wat weg hebben van Random Runner e.d. Gelukkig is er wel een goed alternatief. Je hebt wellicht al gezien welke online gokkasten er bovenstaand te spelen zijn en die zijn er ook in de versie geschikt voor mobiele telefoons. Met name game provider Amatic uit Oostenrijk heeft een indrukwekkend spelaanbod. Zij ontwikkelen vele online gokkasten die ook prima te spelen zijn op een "klein" touchscreen van je telefoon. Voor mobiele bezoekers van deze pagina is het handiger om even op bovenstaande banner te tikken. Je bereikt een mobielvriendelijke speelomgeving met een groot en divers aanbod van alle soorten slots, gokkasten en meer.

Gokkasten spelen voor echt geld

Liefhebbers van Nederlandse gokkasten kunnen natuurlijk kiezen voor de fysieke speelautomaat in bijvoorbeeld een speelhal. Daar staan er tegenwoordig ook niet meer zoveel, aangezien ze steeds meer vervangen worden voor video slots. Echter er zullen vast nog wel wat oudere tussen staan. Maar wist je dat een gokkast in een speelhal of andere locatie verplicht minstens 60% van alle inzetten weer als winst moet uitkeren. Dit betekend natuurlijk dat het RTP (Return To Player) percentage iets hoger kan zijn, maar zeker niet veel hoger. Wat dat betreft doe je er toch echt goed aan om te kiezen voor de online variant en dan het liefst van een spelontwikkelaar die met z'n tijd is meegegaan. Neem de gokkasten van Amatic, zij hebben een gemiddelde RTP van maar liefst 97%. Een stuk aantrekkelijker toch?